Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z papryki i kalarepy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do surówki zamiast cebuli dymki można dodać drobno posiekany por.

Surówka z papryki i kalarepy.

Składniki:

Surówka z papryki i kalarepy.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z papryki i kalarepy.
Kalarepkę, jabłka i marchew umyć, obrać. Z jabłek i papryki usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić w kostkę. Jabłka i kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z ziemniakami i mięsem.