Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka z pekinki i konserwowych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niskokaloryczna surowka do obiadu - bardzo smaczna

Surówka z pekinki i konserwowych ogórków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pekinki i konserwowych ogórków

 

  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki i konserwowych ogórków
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski, dodajemy również pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Ogórki konserwowe (wraz ze skórką, odcinamy jedynie końcówki) również kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do pozostałych składników. Dodajemy również drobno posiekany koperek, olej oraz świeżo zmieloną sól morską jak również świeżo zmielony pieprz czarny - mieszamy. Surówkę podajemy do drugiego dania.
Surówka z pekinki i konserwowych ogórków
Etap 1 kapuste drobno siekamy, ogórki kroimy w kostke
Surówka z pekinki i konserwowych ogórków
Etap 2 wszystkie skladniki doprawiamy i mieszamy

Tagi:

ogórki