Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Surówka z pekinki oliwek i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka na zielono. Szybka w przygotowaniu i pasuje zarówno do wieprzowiny, drobiu czy ryb. Polecam.

Surówka z pekinki oliwek i koperku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pekinki oliwek i koperku

 

  • 100 g kapusty pekińskiej
  • 15 oliwek zielonych
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki oliwek i koperku
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno, przekładamy do miski. Oliwki zielone kroimy w talarki lub ćwiartki, dodajemy do kapusty. Zielony koperek siekamy drobno. Dodajemy koperek do pozostałych warzyw. Do całość dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy do połączenia składników.
Surówka z pekinki oliwek i koperku
Etap 1 kapustę pekińską należy poszatkować
Surówka z pekinki oliwek i koperku
Etap 2 oliwki zielone należy pokroić w plastry lub ćwiartki
Surówka z pekinki oliwek i koperku
Etap 3 koperek zielony świeży należy posiekać
Surówka z pekinki oliwek i koperku
Etap 4 do miski przekładamy warzywa i doprawiamy