Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Surówka z pekinki z pomarańczą i bakalia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna surówka z pekinki na słodko. Danie wegańskie.

Surówka z pekinki z pomarańczą i bakalia

Składniki:

Surówka z pekinki z pomarańczą i bakalia

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki z pomarańczą i bakalia
Pomarańczę obieramy ze skórki, odfiletowujemy, kroimy w drobną kostkę. Kapustę bardzo drobno szatkujemy i lekko solimy, dodajemy do pokrojonej pomarańczy wraz z opłukanymi rodzynkami. Wlewamy oliwę, doprawiamy do smaku pieprzem. Przekładamy do salaterki, posypujemy migdałami w słupkach. Dzięki pomarańczy, do surówki poza odrobiną soli i pieprzu nie trzeba w zasadzie dawać innych przypraw.