Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka do obiadu jak i wszelkich mięsnych dań. Prosta i smaczna.

Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią

 

  • kapusta pekińska,
  • jabłko - 2 średniej wielkosci,
  • marchewka - 2 większe,
  • cebula czerwona,
  • cukier - u mnie łyżka, do smaku,
  • sok z cytryny - 2-3 łyżki do smaku,
  • sól - do smaku,
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki,
  • pieprz ziołowy (ewentualnie).

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią
Kapustę poszatkować i lekko posolić. Warzywa obrać i umyć, jabłek nie obierać, jedynie wydrążyć gniazda nasienne. Cebulę cienko posiekać, marchewki oraz jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawić wszystko, wymieszać i ostatecznie doprawić do smaku.
Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią
Etap 1
Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią
Etap 2
Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią
Etap 3
Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią
Etap 4