gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z pekińskiej, ogórka i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej, ogórka i pora podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - bardzo ją lubię.

Surówka z pekińskiej, ogórka i pora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekińskiej, ogórka i pora

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej, ogórka i pora
Kapustę pekińska drobno kroimy nożem i przekładamy do miski. Ogórek obieramy i kroimy w kostkę, a por drobno siekamy, dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Gotową surówkę przekładamy na ozdobny talerz. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Surówka z pekińskiej, ogórka i pora.
Pokrojoną kapustę pekińską przekładamy do miski.
Surówka z pekińskiej, ogórka i pora.
Do kapusty dodajemy pokrojony ogórek i por.
Surówka z pekińskiej, ogórka i pora.
Na koniec dodajemy majonez oraz przyprawy.