mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Surówka z pomidorów i melona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka na słodko do drobiu i cielęciny

Surówka z pomidorów i melona

Składniki:

Surówka z pomidorów i melona

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pomidorów i melona
Melon obrać, usunąć pestki, pokroić w cienkie płatki. Pomidory umyć, nakroić krzyżyki na podstawach, sparzyć, zdjąć skórki i pokroić w dużą kostkę. Grejpfrut umyć, obrać, usunąć białe błonki, pokroić na kawałki. Imbir oczyścić, drobniutko posiekać. Olej wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, doprawić szczyptą soli, cukru pudru i cynamonu. Melon wymieszać z pomidorami, grejpfrutem, polać sosem, wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Wyjąć, wymieszać i podawać.

Tagi:

pomidory