hann

hann

Kucharz
[Przepisów: 2]

Surówka z pora

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Surówka z pora to dodatek do obiadu lub sałatka na kolację.

Surówka z pora

Składniki:

Surówka z pora

  • 1 por
  • 1 jabłko
  • 2 jajka
  • puszka kukurydzy
  • kawałek żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu lub oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pora

Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Pora pokroić w półplasterki. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko i dosypać kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Jeżeli surówka z pora ma być daniem na obiad, polać olejem, jeżeli na kolację - podawać z majonezem. Surówkę z pora dobrze przed podaniem wlożyć na godzinę do lodówki, żeby składniki się przegryzły.

Redakcja poleca: