Strona główna Surówka z pora i jabłka

Surówka z pora i jabłka

jarek-energy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1
Surówka z pora i jabłka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 11

Surówka z pora i jabłka to pyszny dodatek do mięs:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z pora i jabłka - SKŁADNIKI:

Surówka z pora i jabłka - PRZYGOTOWANIE:

Pora kroimy na pół i w plasterki , przelewamy gorącą wodą , jabłko ścieramy na grubej tarce i dodajemy , do malej szklanki smietany dodajemy lyżeczkę majonezu i łyżeczkę musztardy oraz pieprz i sol do smaku , mieszamy i dodajemy do pora z jabłkiem i mieszamy . Gotowe:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z pora i jabłka (strona 1 z 1)  
cremebrule

cremebrule
offline

2008-11-26 19:22
robie tak samo :) a potem mi sie 2 dni odbija porem...
Skomentuj
Oceń:
0
jarek-energy

jarek-energy
offline

2008-11-26 19:24
cremebrule napisał(a):

robie tak samo :) a potem mi sie 2 dni odbija porem...

por to cebula więc tak bywa:)
Skomentuj
Oceń:
0
cremebrule

cremebrule
offline

2008-11-26 20:43
jarek-energy napisał(a):

cremebrule napisał(a):

robie tak samo :) a potem mi sie 2 dni odbija porem...

por to cebula więc tak bywa:)


no a wlasnie po cebuli nie mam takich rewelacji :)
Skomentuj
Oceń:
0
malgorzata

malgorzata
offline

2008-11-26 20:50
widze, ze tez miales ochote na pora!
:)
Skomentuj
Oceń:
0
jarek-energy

jarek-energy
offline

2008-11-26 20:51
malgorzata napisał(a):

widze, ze tez miales ochote na pora! :)

a miałem mialem :)
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus
offline

2008-11-27 15:49
Ta pyszna surówka bardzo często gości na moim stole. Robię tak samo, tyle że nie dodaję musztardy i doprawiam dodatkowo cukrem.
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2008-11-27 21:24
na pewno smaczna ,czy śmietanę mogę zastąpić jogurtem (mąż nie lubi śmietany)
Skomentuj
Oceń:
0
jarek-energy

jarek-energy
offline

2008-11-28 17:45
myslę że tak:)
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

bozka64
gość

2008-12-18 21:36
Ja dodaję jeszcze utarta na tarce jarzynowej marchew.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

SeKLeŚ
gość

2009-01-07 21:57
Konkret surówa. Jak z pora to z pora a nie z pora, kukurydzy, marchewki i nie wiadomo czego jeszcze. Nie wiem sam co z tym jabłkiem zrobię, ale... Surówę zrobię na 100%
P.S. W jakim celu przelewa się gorącą wodą?

Pozdrawiam!
Skomentuj
Oceń:
0
karita

karita
offline

2009-04-08 11:07
Pyszna. Zrobiłam do obiadku :) Mniam!
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69
offline

2009-07-11 22:35
Mysle ze przelewamy goraca woda aby bylo bardziej miekkie i lekko strawne tak samo jak z cebula.Salatka do ulubionych i 5.
Skomentuj
Oceń:
0
ank_a

ank_a
offline

2009-12-07 16:32
Skusiłam sie na zrobienie tej surówki, bo wszyscy pisali ze jest pycha.
Zrobilam ja pierwszy raz, ale dla mnie to żadna rewelacja.
Por zalany goraca woda, jest jak mazia, jedno jablko to za duzo, bo czuc go za bardzo, bleee.... jednym słowem jak dla mnie niewypał surówka... a szkoda bo strasznie lubie pora, ale tylko z kapusta wtedy ma wyrazny smak a nie słodycz jabłka... dlatego dodałam jeszcze jednego pora, ale nie przelanego i sok z cytryny naprowadził na możliwie zjadliwy smak.
Skomentuj
Oceń:
0
fatsja

fatsja
offline

2010-04-06 16:43
Bardzo lubię tą surówkę, lecz nigdy nie parzyłam jej gorącą wodą i ciekawość wzięła górę :) Wszystkiego przecież trzeba spróbować.... więc reasumując: Nie polecam parzenia pora, robi się za miękki, mazisty lecz jest wtedy oczywiście zdrowszy, bo lekkostrawny. Chrupki i surowy por to jest to! Całe jabłko to również za dużo jak na 1 pora, dodajmy go pół. Poza tym rewelacja. Polecam
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane