Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z pora, marchewki i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka surówka idealnie pasuje do różnego rodzaju ryb lub do pieczonych udek. Aby była lżejsza, można do niej dodać tylko jogurt naturalny.

Surówka z pora, marchewki i selera

Składniki:

Surówka z pora, marchewki i selera

 

  • por średniej wielkości 1 szt
  • marchewka 1 szt
  • seler 1/4 szt Lubię
  • śmietana 12% 1 łyżka
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z pora, marchewki i selera
Pora oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy wszystkie warzywa.

Dodajemy śmietanę i jogurt naturalny, mieszamy. Doprawiamy surówkę do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz cukrem.

Podajemy jako dodatek do obiadu.