aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Surówka z porami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja ulubiona surówka z porami

Surówka z porami

Składniki:

Surówka z porami

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porami
Pory dokładnie oczyścić, przyciąć twardą piętkę i końce ciemnozielonych liści, przekroić wzdłuż na połowy i bardzo dokładnie umyć. Następnie pokroić w cienkie półpierścienie, lekko posolić, posypać odrobiną cukru. Ogórek i jabłka umyć, obrać zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z porami. Surówkę zalać oliwą majonezem lub śmietaną, doprawić do smaku. Można posypać ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem albo startym żółtym serem. Surówkę z porów można sporządzić również bez ogórków.