jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka z rzepki i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa surówka z czarnej rzepy, marchewki i jabłka z dodatkiem jogurtu i migdałów.

 Surówka  z rzepki i marchewki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z rzepki i marchewki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzepki i marchewki
Migdały zalewamy wrzątkiem, czekamy kilkanaście minut po czym obieramy z brązowych skórek. Część siekamy drobno,a część zostawiamy do dekoracji. Marchewki oraz rzepę obieramy , ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Obieramy jabłko, ścieramy je na tarce w dużą łezkę. Dodajemy do startych składników jogurt oraz posiekane migdały. Mieszamy surówkę dokładnie, doprawiamy cukrem i solę do smaku Nakładamy surówkę do miseczek. Dekorujemy ją migdałami.
 Surówka  z rzepki i marchewki
Dodajemy do startych składników jogurt oraz posiekane migdały.