Surówka z rzepy.

Surówki « poprzedni | następny »
anula250 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 213
Surówka z rzepy.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka i bardzo dobra sałatka do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Surówka z rzepy. - SKŁADNIKI:

  • 1 średniej wielkości rzepa
  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • mały pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mała marchew
  • 2 korniszone ogórki

Surówka z rzepy. - PRZYGOTOWANIE:

Na początek musimy przygotować sobie sporą miskę. Rzepę należy dokładnie obrać ze skórki, następnie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę należy również obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek należy dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i drobno posiekać, ogórków korniszonych nie należy obierać ze skórki i pokroić je w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki należy wrzucić do miski, następnie oprószyć solą i pieprzem, dodać 2 łyżki majonezu. Wszystko należy dokładnie wymieszać, aby majonez dobrze się połączył z resztą składników.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z rzepy.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Jesienna surówka Surówka z kapusty pekińskiej i dyni Surówka z marchewki,jabłka i pietruszki
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Surówka z porem i pomidorem Surówka z porem i marchewką
Czerwona kapusta do obiadu Surówka z oliwkami Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z pekinki do mielonych kotletów Surówka z kapusty i kalarepy Surówka z marchewki i jabłuszka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane