anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Surówka z rzepy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i bardzo dobra sałatka do obiadu.

Surówka z rzepy.

Składniki:

Surówka z rzepy.

 

  • 1 średniej wielkości rzepa
  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • mały pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mała marchew
  • 2 korniszone ogórki

Sposób przygotowania:

Surówka z rzepy.
Na początek musimy przygotować sobie sporą miskę. Rzepę należy dokładnie obrać ze skórki, następnie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę należy również obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek należy dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i drobno posiekać, ogórków korniszonych nie należy obierać ze skórki i pokroić je w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki należy wrzucić do miski, następnie oprószyć solą i pieprzem, dodać 2 łyżki majonezu. Wszystko należy dokładnie wymieszać, aby majonez dobrze się połączył z resztą składników.
Smacznego :)