Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Surówka z rzepy do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo smaczna surówka i bardzo szybka w wykonaniu. Polecam ją jako dodatek do drugiego dania. Szybko, tanio i smacznie.

Surówka z rzepy do obiadu

Składniki:

Surówka z rzepy do obiadu

Składniki:

  • 2 średnie rzepy
  • kilka łyżek śmietany 12 %
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka koperku suszonego,świeżego lub mrożonego

Sposób przygotowania:

Surówka z rzepy do obiadu
1. Rzepę dokładnie myjemy, osuszamy i obieramy, następnie ścieramy na tartce o dużych oczkach. Przekładamy do miski.

2. Do startej rzepy dodajemy śmietanę i posiekany koperek ( koperek może być świeży, suszony lub mrożony ) , przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

3. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.