Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z rzodkiewek i śmietany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wiosenna surówka zawsze dobrze pasuje do obiadu

Surówka z rzodkiewek i śmietany

Składniki:

Surówka z rzodkiewek i śmietany

 

  • 3 pęczki rzodkiewka,
  • 150 ml śmietana,
  • 2 łyżki koperek siekany,
  • 3 szt cebula dymka,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewek i śmietany
Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Włożyć do salaterki, dodać drobno posiekaną cebulę dymkę razem ze szczypiorem, śmietanę i koperek. Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą.