Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Surówka z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrupiąca surówka ze świeżych warzyw i ziół

Surówka z rzodkiewką

Składniki:

Surówka z rzodkiewką

 

  • 1 długi ogórek sałatkowy
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 szt. żółtej papryki
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 1/4 pęczka kopru
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru
  • 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • ocet winny
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewką
Wszystkie warzywa dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Pomidora pokroić na ćwiartki i nasionka. Z papryki też usuwamy nasiona. Pomidora ,paprykę, ogórka i rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę. Zioła opłukać i posiekać-dodać do pokrojonych warzyw. Surówkę doprawić do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem ,cukrem,octem i oliwa do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut.