szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka z rzodkiewką i kiełkami cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka ma pikantny smak i jest wspaniała propozycją dla wszystkich, którzy uwielbiają świeże warzywa.

Sałatka z rzodkiewką i kiełkami cebuli

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką i kiełkami cebuli

 

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 pęczek dymki
  • ½ pęczku koperku
  • ½ opakowania kiełków cebulki
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ¾ szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką i kiełkami cebuli
Rzodkiewkę umyć i pokroić w cienkie plastry lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę dymkę umyć, następnie pokroić drobno razem ze szczypiorkiem.

Koperek posiekać i wymieszać z dymką i rzodkiewką. Czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem. Doprawić sos sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszać z warzywami.

Posypać kiełkami i udekorować pomidorkami koktajlowymi.