Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka z kalarepki, rzodkiewki i ogórków to bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do obiadu.

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Składniki:

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

 

  • 6 młodych kalarepek
  • 2 ogórki świeże
  • 7 rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • sól
  • cukier
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki i kalarepki
Kalarepki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Rzodkiewkę dokładnie umyć. Ogórki obrać i razem z rzodkiewką pokroić w pół plasterki lub w kostkę. Olej połączyć z jogurtem, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, dodać zieleninę i wymieszać z przygotowanymi warzywami.