Lilka

Lilka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Surówka z sałaty i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z sałaty i pieczarek jest dla tych, którym nie przeszkadza jedzenie surowych grzybów.

Surówka z sałaty i pieczarek

Składniki:

Surówka z sałaty i pieczarek

 

  • 4 porcje:
  • 1 sałata
  • 25 dag pieczarek
  • 2-3 jajek na twardo
  • 1 ostra papryka
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 2 łyżki stołowe octu winnego
  • sól i pieprz
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Surówka z sałaty i pieczarek
Pieczarki pokroić w plastry, małe zostawić w całości. Sałatę jedynie rozdzielić na liście. Jajka pokroić w talarki. Zmieszać olej, ocet, szczyptę soli, odrobinę pieprzu i posiekana pietruszkę, zalać tym grzyby i zostawić na 1 godzinę. Z liści sałaty zrobić małe porcje, na niej ułożyć pieczarki, posypać pokrojoną papryką i na wierzch położyć plasterki jajek