Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z selera i kapusty pekińskiej 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z selera i kapusty pekińskiej jest smaczna i zdrowa.

Surówka z selera i kapusty pekińskiej 2

Składniki:

Surówka z selera i kapusty pekińskiej 2

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i kapusty pekińskiej 2
Por pokroić w pół-krążki, sparzyć wrzącą wodą, ostudzić, odcisnąć. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Jabłko, marchewkę i seler obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z selerem i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko i seler skropić sokiem z cytryny. Ogórka pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z musztardą, odrobiną cukru, pieprzu i soli, połączyć z przygotowanymi warzywami, wymieszać.