Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z selera i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka z selera konserwowego z dodatkami to bardzo smaczny i expresowy do przygotowania dodatek do obiadu.

Surówka z selera i kukurydzy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z selera i kukurydzy

 

  • 2/3 szkl selera konserwowego
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 małej cukinii marynowanej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki majonezu light
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i kukurydzy
Kukurydzę i seler konserwowy osączyć z zalewy. Cukinię marynowaną i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć nasiona, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać. 
Surówka z selera i kukurydzy
Kukurydzę i seler włożyć na sitko i osączyć
Surówka z selera i kukurydzy
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion
Surówka z selera i kukurydzy
Obrane jabłko zetrzeć na tarce skropić sokiem z cytryny
Surówka z selera i kukurydzy
Wszystkie składniki połączyć z majonezem doprawić do smaku