Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z selera jabłek i patisonów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z patisonów, selera i jabłek to bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do dania z mięsem.

Surówka z selera jabłek i patisonów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z selera jabłek i patisonów

 

  • 1/2 szkl selera konserwowego
  • 1 szkl patisonów marynowanych
  • 10 cm pora
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka majonezu light
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z selera jabłek i patisonów
Seler osączyć z zalewy, włożyć do miski. Osączone patisony pokroić w drobną kosteczkę. Por drobno posiekać, wsypać do miski z selerem i patisonami. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z przygotowanymi składnikami. Dodać majonez, odrobinę świeżo zmielonego pieprzu i cukru, wymieszać. 
Surówka z selera jabłek i patisonów
Seler osączyć z zalewy dodać pokrojone patisony
Surówka z selera jabłek i patisonów
Oczyszczony por dokładnie umyć i drobno posiekać
Surówka z selera jabłek i patisonów
Połączyć z przygotowanymi składnikami i startym jabłkiem
Surówka z selera jabłek i patisonów
Dodać majonez doprawić do smaku wymieszać