Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z selerów naciowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra surówka do drugiego dania.

Surówka z selerów naciowych

Składniki:

Surówka z selerów naciowych

 

  • 40 dag selerów naciowych
  • jabłko winne
  • ogórek świeży
  • 3-4 łyżki oleju sałatkowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z selerów naciowych
Łodygi z selera umyć, i oczyścić w włókien, pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny. Ogórek umyć, obrać i pokroić w cienkie słupki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem
z cytryny, polać olejem, dodać sól, pieprz, wszystko dokładnie wymieszać.Przed podaniem posypać natką pietruszki.