Strona główna Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty

jarek-energy - Przepis na: Surówka z włoskiej kapusty offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Surówka z włoskiej kapusty
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Bardzo szybka suróweczka do dań mięsnych :)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z włoskiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • Świartka kapusty wloskiej
  • marchew
  • mały seler - korzeń
  • mała pietruszka korzeń
  • nać pietruszki
  • śmietana kwaśna 18% ok 150ml
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • ocet ziołowy

Surówka z włoskiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy do naczynia , dodajemy starta marchew , seler , korzeń pietruszki i posiekaną nać pietruszki .Mieszamy . W dużej szklance mieszamy śmietanę z pieprzem i solą , dodajemy łyżeczke cukru i łyżeczkę octu ziołowego . Wlewamy do warzyw i mieszamy , odstawiamy na chwilkę do lodowki by sie " przegryzlo " - gotowe:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z włoskiej kapusty (strona 1 z 1)  
magdalennab

magdalennab
offline

2008-11-03 17:29
bardzo fajny i prosty przepis
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200
offline

2008-11-04 14:29
pysznie wygląda;
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Omlet na słodko polany sorbetem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini pizzerinki
Cukiniowe placuszki Kotleciki z kaszy i dyni Krem pomarańczowy- orange curd
Francuskie ciasteczka z makiem Pieczeń w chlebie schowana Mini omlety z dżemem
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane