Strona główna Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty

jarek-energy - Przepis na: Surówka z włoskiej kapusty offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Surówka z włoskiej kapusty
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Bardzo szybka suróweczka do dań mięsnych :)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z włoskiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • Świartka kapusty wloskiej
  • marchew
  • mały seler - korzeń
  • mała pietruszka korzeń
  • nać pietruszki
  • śmietana kwaśna 18% ok 150ml
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • ocet ziołowy

Surówka z włoskiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy do naczynia , dodajemy starta marchew , seler , korzeń pietruszki i posiekaną nać pietruszki .Mieszamy . W dużej szklance mieszamy śmietanę z pieprzem i solą , dodajemy łyżeczke cukru i łyżeczkę octu ziołowego . Wlewamy do warzyw i mieszamy , odstawiamy na chwilkę do lodowki by sie " przegryzlo " - gotowe:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z włoskiej kapusty (strona 1 z 1)  
magdalennab

magdalennab
offline

2008-11-03 17:29
bardzo fajny i prosty przepis
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200
offline

2008-11-04 14:29
pysznie wygląda;
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki z parówkami Pieguskowe szaleństwo Dyniowe placuszki
Cukiniowe proste placuszki Sałatka z miodowym kurczakiem Pieczony naleśnik
Panierowany ser pleśniowy Sałatka z sałaty,truskawek,fety,ogórka i migdałów Puszyste naleśniki z ricottą i musem z owoców
Zdrowe  kanapki Ryż z mięsem mielonym Kakaowe naleśniki z budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane