Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonały dodatek do obiadu.

Surówka ze szpinakiem

Składniki:

Surówka ze szpinakiem

 

  • 20 dkg kapusty pekińskiej
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1/4 cebuli czosnkowej
  • 1 jabłko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka octu sherry
  • 2 łyżki cukru
  • 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Surówka ze szpinakiem
Szpinak oczyścić, umyć, lekko osuszyć i grubo pokroić. Kapustę pekińską poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę, szpinak, jabłko i cebulę wymieszać. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Dodać do tego olej, cukier i ocet, wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać jako dodatek do obiadu.