KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Surowy barszcz kiszony, źródło witamin

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniały eliksir zdrowia.

Surowy barszcz kiszony, źródło witamin Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surowy barszcz kiszony, źródło witamin

 

  • 3 kilogramy czerwonych buraków,
  • główka czosnku,
  • 4 marchewki,
  • mały seler,
  • 3 pietruszki,
  • 2 kromki chleba żytniego,
  • 3-4 duże łyżki soli,

 

Sposób przygotowania:

Surowy barszcz kiszony, źródło witamin
Buraki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w plasterki, do dużego glinianego garnka wsypujemy pokrojone buraki, dodajemy czosnek,marchewkę, seler, pietruszkę, doprawiamy solą i zalewamy przegotowana zimną wodą, tak aby zakryło buraki, na wierzch układamy chleb żytni. Wszystko odstawiamy do ciepłego pomieszczenia na cztery dni. Gotowy odcedzamy i zlewamy do słoików, gotowe słoiki wkładamy do lodówki i codziennie rano raczymy się wspaniałą szklanką witamin. Pamiętajmy, że szklanką surowego barszczyku ma właściwości oczyszczające dla organizmu i jest witaminową bombą. Od jutra wszyscy pijemy witaminowy napój..:) SMACZNEGO.
Surowy barszcz kiszony, źródło witamin
Buraki kroimy i umieszczamy w glinianym lub szklanym naczyniu.

Tagi:

chleb buraki