Strona główna Suszone pomidory w oliwie

Suszone pomidory w oliwie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Domowe przetwory z warzyw

madzik323

Srebrny Ekspert
Przepisy: 365
zdjęcia: 1 z 1
Suszone pomidory w oliwie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pochodzące z Włoch, najlepsze właśnie własnej produkcji, nadają aromat sałatkom i mięsom, ale świetnie smakują na chlebku posmarowanym masłem


trudność: średnie
czas:

Suszone pomidory w oliwie - SKŁADNIKI:

Suszone pomidory w oliwie - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory myjemy i przekrawamy wzdłuż, najlepsze są podłużne bo maja mniej pestek. Pozbywamy się pestek. Układamy na blasze wyłożonej papierem skórką do dołu. Posypujemy solą i suszymy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni z włączonym termoobiegiem od 2-5 godzin w zależności od rodzaju pomidorów.Ususzone pomidory układamy ciasno w wyparzonych słoiczkach dodajemy zioła i zalewamy gorącym olejem zmieszanym z oliwą z oliwek w skali 1:1 ale nie wrzącym aby pomidory z ziołami się nie spaliły. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suszone pomidory w oliwie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Słodki krem Toffifee Prażona cebulka Kiełbasa ze słoika
Leczo z papryki na zimę Dżem jagodowy z wanilią Dżem jagodowy z jabłkiem
Leśne jagody w żelu Kiełbasa na chleb Buraczki z cebulą i czosnkiem
Zakwas na żur na mące razowej pszennej Domowy dżem z brzoskwiń najlepszy Owsiany zakwas na żurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane