Strona główna Suszone pomidory w oliwie

Suszone pomidory w oliwie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Domowe przetwory z warzyw

madzik323 - Przepis na: Suszone pomidory w oliwie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 325
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Suszone pomidory w oliwie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pochodzące z Włoch, najlepsze właśnie własnej produkcji, nadają aromat sałatkom i mięsom, ale świetnie smakują na chlebku posmarowanym masłem


trudność: średne
czas:

Suszone pomidory w oliwie - SKŁADNIKI:

Suszone pomidory w oliwie - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory myjemy i przekrawamy wzdłuż, najlepsze są podłużne bo maja mniej pestek. Pozbywamy się pestek. Układamy na blasze wyłożonej papierem skórką do dołu. Posypujemy solą i suszymy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni z włączonym termoobiegiem od 2-5 godzin w zależności od rodzaju pomidorów.Ususzone pomidory układamy ciasno w wyparzonych słoiczkach dodajemy zioła i zalewamy gorącym olejem zmieszanym z oliwą z oliwek w skali 1:1 ale nie wrzącym aby pomidory z ziołami się nie spaliły. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Suszone pomidory w oliwie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jabłkowy - naturalny, bez żadnych ulepszaczy Jeżyny Eli w cukrze na zimę Malinowa-brzoskwiniowa słodycz
Szynka z indyka z szynkowara Lutenica wersja z marchewką Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Dżem z borówki amerykańskiej Papryka z przyprawą do grilla Tarte jabłka w słoiku
Marchewka na zimę Papryka na zimę  w słoikach  Pikle   z  2014

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane