Darka

Darka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Suszony schab z pończochy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowany schab jest pyszny, delikatny, a do tego bardzo aromatyczny. To idealny dodatek do pieczywa.

Suszony schab z pończochy

Składniki:

Suszony schab z pończochy

 

Sposób przygotowania:

Suszony schab z pończochy
Mięso myjemy i starannie osuszamy ręcznikiem papierowym, dokładnie obtaczamy mięso w przygotowanych przyprawach. Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego na 5 dni, codziennie odlewając wodę.

Po 5 dniach wkładamy do pończochy lub siatki wędliniarskiej i wieszamy w ciepłym, suchym, ale przewiewnym miejscu na około 6 dni. Po tym czasie wyciągamy mięso i wkładamy na 2-3 dni do lodówki.

Po 2 dniach – gotowe do jedzenia.

Tagi:

mięso schab