czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Suwlaki w chlebku pitta

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso podzielić na 8 części, natrzeć oregano, solą, pieprzem i piec w piekarniku aż

Suwlaki w chlebku pitta

Składniki:

Suwlaki w chlebku pitta

 

  • 30 dag chudej wołowiny
  • 8 chlebków pitta
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Suwlaki w chlebku pitta
Mięso podzielić na 8 części, natrzeć oregano, solą, pieprzem i piec w piekarniku aż będzie miękkie. Cebulę i pomidory pociąć w plastry. Natkę pietruszki posiekać. Chlebki pitta posmarować masłem i lekko podgrzać, by tłuszcz wsiąkł w pieczywo. Mięso układać na chlebku, dodawać warzywa i zawijać w dowolne kształty. Podawać gorące.

Tagi:

wołowina