iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Świąteczna rybka w bakaliach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna rybka z cynamonowym aromatem

Świąteczna rybka w bakaliach

Składniki:

Świąteczna rybka w bakaliach

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna rybka w bakaliach
Mirunę kroimy na porcje posypujemy solą i słodka papryką do smaku.Smażymy na patelni najlepiej bez tłuszczu .Gdy rybka jest upieczona ściągamy ją z patelni nakrywamy ,żeby nie ostygła .Na patelnię dajemy obrane i pokrojone jabłuszko w równą kosteczkę ,rodzynki,kawałek laski cynamonu i ananasy kolorowe.Podlewamy białym winem ok 2 łyżki redukujemy ,mieszamy podlewamy odrobinę bulionem i dajemy odrobinę masła .Mieszamy wkładamy z powrotem rybę na patelnie .P{o chwili serwujemy .Jabłuszko ma być chrupkie ,uwaga żeby się nie rozgotowało .