agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Świąteczne jajka faszerowane z tuńczykie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja faszerowane z tuńczykiem

Świąteczne jajka faszerowane z tuńczykie

Składniki:

Świąteczne jajka faszerowane z tuńczykie

 

  • jajka 5 szt
  • śmietana 3 łyżeczki
  • ser żółty 8 łyżeczek
  • szczypiorek 0,5 pęczka
  • serek śmietankowy 1 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1
  • tuńczyk w oleju

Sposób przygotowania:

Świąteczne jajka faszerowane z tuńczykie
Przygotować składniki. Odsączyć tuńczyka. Jajka ugotować na twardo przez około 10-15 minut, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Do miseczki włożyć żółtka, tuńczyka. Szczypiorek opłukać, drobno posiekać. Do żółtek dodać szczypiorek, śmietanę, starty ser żółty na drobnych otworkach, serek śmietankowy, na koniec doprawić przyprawami i szczypiorkiem, całość wymieszać na jednolitą pastę. Farsz nakładać do otworków po żółtku. Posypać szczypiorkiem, posiekaną pietruszką.