motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Świderki z mięsem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny makaron z mięsem gotowanym i smażonym oraz z dodatkiem kiszonej kapusty. Danie jest proste w przygotowaniu i smaczne.

Świderki z mięsem i kapustą Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Świderki z mięsem i kapustą

 

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżeczka cukru
  • vegeta
  • 30 dkg łopatki
  • pierś gotowana
  • 15 dkg sera żółtego
  • 1 łyżka przecieru
  • olej do smażenia
  • sól
  • 50 dkg makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Świderki z mięsem i kapustą
Kapustę kroimy i gotujemy z dodatkiem smalcu , cukru i vegety. Łopatkę mielimy razem z cebulką. Mięso gotowane mielimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Zmielone mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Do usmażonego mięsa dajemy ugotowaną kapustę i makaron oraz przecier. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku.
Świderki z mięsem i kapustą
Kapustę kroimy, zalewamy wodą. Dodajemy smalec, cukier i vegetę. Gotujemy
Świderki z mięsem i kapustą
Zmielone mięso smażymy na rozgrzanym oleju
Świderki z mięsem i kapustą
Ugotowane mięso drobiowe mielimy maszynką
Świderki z mięsem i kapustą
Makaron gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu
Świderki z mięsem i kapustą
Do przygotowanego mięsa dodajemy kapustę
Świderki z mięsem i kapustą
Następnie makaron i przecier
Świderki z mięsem i kapustą
mieszamy
Świderki z mięsem i kapustą
Na koniec dodajemy żółty ser i mieszamy