dinozaur

dinozaur

Kucharz
[Przepisów: 12]

Świderki z szynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tego dania tygrys owcy nie przepuści.

Świderki z szynką

Składniki:

Świderki z szynką

 

  • torebka makaronu ryżowego świderki
  • /2 szklanki zielonego groszku/mrożonego/
  • 1 cebula
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • 250ml. śmietany
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 łyżki włoskich orzechów
  • sok i skórka otarta z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Świderki z szynką
Makron gotuję w/g przepisu.Na 4 minuty przed końcem gotowania wrzucam zielony groszek,odcedzam.Cebulę kroję w cienkie półplasterki,szynkę w paski,seler w plasterki.W głębokiej patelni rozgrzewam olej i podsmażam cebulę, dodaję seler i szynkę.Po 3 minutach orzechy.Chwilę razem smażę, a następnie mieszam ze śmietaną ,przyprawiam skórką i sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Łączę z makaronem i posypuję koperkiem.

Tagi:

makaron szynka