MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Świdry z baklażanem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy, szybki obiad to makaron pełnoziarnisty z bakłażanem.

Świdry z baklażanem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Świdry z baklażanem.

 

 

Sposób przygotowania:

Świdry z baklażanem.
Makaron gotujemy w wodzie al dente, odcedzamy na durszlaku.Bakłażana opłukujemy i kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy bakłażana i smażymy przez 5 minut , miesząc. Następnie wlewamy śmietanę, dodajemy serek topiony, sól, pieprz i wszystko razem gotujemy przez 7-10 minut, do momentu powstania gęstego sosu. Ugotowany makaron wsypujemy na patelnie , do sosu i mieszamy. Gorący przekładamy na talerz dodajemy oliwki odsączone z zalewy , posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach i dekorujemy listami bazylii.
Świdry z baklażanem.
Podstawowe produkty to makaron, smietana,bakłażan, ser, serek topiony.
Świdry z baklażanem.
Makaron gotujemy al dente i odcedzamy na durszlaku.
Świdry z baklażanem.
Makaron posypujemy serem Pecorino Sardo, startym na tarce.