KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Świeże ostrygi zapiekane z parmezanem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Świeże ostrygi z chrupiącym parmezanem.

Świeże ostrygi zapiekane z parmezanem. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Świeże ostrygi zapiekane z parmezanem.

 

  • kilka świeżych ostryg,
  • 1/4 cytryny,
  • 4-5 łyżek wiórków parmezanu,
  • szczypiorek,
  • smażona suszona cebulka,

Sposób przygotowania:

Świeże ostrygi zapiekane z parmezanem.
Ostrygi otwieramy krótkim, specjalnym nożem, podczas otwierania uważajmy aby się nie wylała morska woda. Otwarte skrapiamy cytryną i posypujemy parmezanem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, ostrygi układamy na blasze i pieczemy do chwili roztopienia parmezanu. Gotowe wyciągamy i spożywamy ciepłe, dobrym dodatkiem jest lampka dobrego białego wina. Danie jest bardzo delikatne i oczywiście afrodyzjak dla każdego. SMACZNEGO.
Świeże ostrygi zapiekane z parmezanem.
Ostrygi skrapiamy cytryną i układamy tak aby nie wylała się morska woda.

Tagi:

ostrygi