michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Świeżonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świeżona zawdzięcza swój typowy smak dzieki świeżo ubitej świni :)

Świeżonka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Świeżonka

 

Sposób przygotowania:

Świeżonka
Karkówę oraz boczek umyć. Następnie mięsa pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w pół plastry następnie ¼ mięsa wyłożyć na dno garnka dodać przyprawy oraz ¼ cebuli. Następnie powtórzyć tę czynność aż do wyczerpania mięsa i cebuli. Rozgrzać patelnie wrzucić smalec a następnie dodawać partiami mięso, smażyć na brązowy kolor, usmażone mięso dodać do garnka zalać bulionem i wsypać kaszę. Gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. W tym czasie ziemniaki obrać pokroić w kostkę i ugotować. Gdy mięso zacznie robić się miękkie a kasza całkowicie się rozklei doprawić do smaku i dodać ziemniaki wszystko delikatnie wymieszać.
Świeżonka
Do garnka wrzucić mięso dodać przyprawy oraz cebule

Tagi:

kasza kasze