Świeży bób Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na klasyczny świeży bób

Świeży bób Kaja35

Składniki:

Świeży bób Kaja35

 

  • Świeży bób około 0,5 kg
  • Pietruszka nać 1/2 pęczku
  • Masło 2 łyżki
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Świeży bób Kaja35
Na początku zebrany przez siebie świeży bób oskubałam z łupinek i ewentualnie można go oczyścić jeżeli jest taka potrzeba. Przygotowany bób przełożyłam do garnuszka zalałam wodą i ugotowałam do miękkości z dodatkiem szczypty soli. Miękki bób odcedziłam z nadmiaru wody. Na koniec stopiłam masło, polałam bób, obsypałam posiekaną natką pietruszki i całość wymieszałam. Gotowy bób podzieliłam na mniejsze porcję.

Tagi:

bób