Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Świeży Chleb Kartoflany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cała rodzina zajada się tym pysznym chlebkiem. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu!

Świeży Chleb Kartoflany

Składniki:

Świeży Chleb Kartoflany

 

 

Sposób przygotowania:

Świeży Chleb Kartoflany

Aby upiec świeży chleb kartolany, do letniej wody dodaj drożdże, cukier i szczyptę soli. W tym czasie wymieszaj 2 szklanki wody, utłuczone ziemniaki, masło, i sól. Wszystko dobrze potraktuj blenderem. Dodaj drożdże do zmiksowanej masy oraz mąkę. Zagnieć sprężyste ciasto. Przełóż je do formy i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem, aż podwoi objętość. Zagnieć jeszcze raz, po czym podziel na 2 bochenki i umieść w wytłuszczonych formach. Piecz w 250 stopniach C około 45 minut.