Strona główna Swojski boczek faszerowany

Swojski boczek faszerowany

Boczek « poprzedni | następny »
agnieszkalider - Przepis na: Swojski boczek faszerowany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Swojski boczek faszerowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny, aromatyczny i delikatny w smaku boczek swojski dla każdego


trudność: średne
czas:

Swojski boczek faszerowany - SKŁADNIKI:

Swojski boczek faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Należy przygotować niezbędne składniki na faszerowany boczek, w tym celu przygotować duży płat chudego boczku, umyć go dokładnie pod bieżącą wodą i osuszyć, następnie obrać czosnek i przecisnąć go przez praskę, dodać sól, pieprz zioła prowansalskie całość bardzo dokładnie wymieszać i powstałą mieszaną natrzeć boczek, wstawić go do lodówki na kilka godzin. W dalszej kolejności przygotować nadzienie, w tym celu należy do mięsa mielonego dodać przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, wymieszać i wyrobić składniki aby masa odchodziła od rąk. Wyjąć boczek i równomiernie nałożyć na niego farsz. Zwinąć go w rulon i ciasno związać dratwą. Z wierzchu oprószyć papryką, przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki lub do naczynia żaroodpornego, wstawić do gorącego piekarnika do temperatury 180 stopni C i piec do miękkości podlewając co jakiś czas wytopionym tłuszczem.
Wyjmujemy, studzimy, kroimy w plastry i serwujemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojski boczek faszerowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Kurczak, boczek z warzywami
Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie Aromatyczny boczek pieczony w marynacie
Boczek pieczony Makaron w sosie śmietanowym Mielone z boczkiem
Szaszłyk z piersi kurczaka Cukiniowe łódeczki z chipsami z boczku Roladki drobiowe z bobem i boczkiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane