lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Sycąca zupa z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sycąca zupa z białą fasolą

Sycąca zupa z białą fasolą

Składniki:

Sycąca zupa z białą fasolą

 

Sposób przygotowania:

Sycąca zupa z białą fasolą
Fasolę zalej zimną wodą,odstaw na noc następnego dnia zalej ją nową wodą i ugotuj do miękkości.Mięso opłucz pod bieżącą wodą,zalej zimną wodą i zagotuj. Zdejmij szumowinę,dodaj liść laurowy,ziele angielskie oraz przyprawy.Gotuj mięso około pół godziny. Włoszczyznę obierz,pokrój w kostkę,zszatkuj kapustę.Dodaj warzywa do wywaru i gotuj do miękkości.Mięso wyjmij z wywaru,pokrój w kostkę. Połącz ze sobą wywar z warzywami,fasolę i mięso. Zapraw zupę mąką zrumienioną na maśle.Zupę gotuj jeszcze 10 min,dopraw i podawaj.