iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Syrop chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Syrop z chrzanu robię często dla mojej rodziny, jest idealny na odporność. Jest ostry w smaku, bardzo lubi go męska część rodziny.

Syrop chrzanowy

Składniki:

Syrop chrzanowy

 

  • 2 średnie korzenie chrzanu,
  • 1 szklanka ciepłej wody,
  • 2 łyżki soku malinowego,
  • łyżka miodu.

Sposób przygotowania:

Syrop chrzanowy

ETAP 1:

Należy bardzo dokładnie obrać chrzan i umyć. Następnie mielimy go w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku.

Przekładamy do średniego słoika, zalewamy chrzan wodą.

Następnie dodajemy do niego miód, a także sok malinowy. Wstawiamy całość do lodówki na 2 godziny.

Po upływie tego czasu przecedzamy dokładnie. Wlewamy do małego słoika. Popijemy po łyżce dziennie dla wzmocnienia organizmu od przeziębień.