Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Syrop z cebuli na przeziębienie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Syrop na przeziębienie, jaki przygotowywała moja mama.

Syrop z cebuli na przeziębienie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Syrop z cebuli na przeziębienie

 

  • 2 średnie cebule
  • kilka łyżek cukru
  • 1 niewielki słoik na syrop

Sposób przygotowania:

Syrop z cebuli na przeziębienie
Słoik należy dobrze wymyć. Cebule obrać, następnie je opłukać i osuszyć. Pokroić je w talarki lub w mniejsze kawałeczki, ja dałam różnej wielkości kawałki. Na spód słoika dajemy warstwę pokrojonej cebuli i zasypujemy łyżką cukru, następnie dajemy kolejna warstwę pokrojonej cebuli i znowu cukier. Tak układamy warstwami do samej góry słoika, wierzch zasypując cukrem. Zakręcamy i odstawiamy na półkę na noc. Na drugi dzień już powinien wytworzyć się syrop. Pijemy po 1 łyżeczce 3 razy dziennie profilaktycznie lub na przeziębienie. Zamiast cukru można użyć miodu.
Syrop z cebuli na przeziębienie
Warstwami ukladamy cebulę na przemian przesypując cukrem.