Strona główna Szafran - przyprawa włoska

Szafran - przyprawa włoska

jagienka - Porady kulinarne: Szafran - przyprawa włoska offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Szafran - przyprawa włoska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szafran - przyprawa włoska niedoceniona w kuchni polskiej


SZAFRAN - Jest wieloletnią rośliną, przypomina kwitnące u nas jesienią zimowity. uprawia sie ją w krajach Morza Śródziemnego jako roślinę przyprawową. Przyprawa o specyficznym aromacie, delikatnie gorzkawym smaku i intensywnie żółtym kolorze. Szafran cieszy się wielkim powodzeniem w krajach śródziemnomorskich, we Włoszech, w Hiszpanii i na południu Francji. Można też go kupić w sklepach. Szafran jest niezbędnym dodatkiem do zupy rybnej z której słynie Marsylia.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Szafran - przyprawa włoska  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane