Strona główna Szafran - przyprawa włoska

Szafran - przyprawa włoska

jagienka - Porady kulinarne: Szafran - przyprawa włoska

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1
Szafran - przyprawa włoska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szafran - przyprawa włoska niedoceniona w kuchni polskiej


SZAFRAN - Jest wieloletnią rośliną, przypomina kwitnące u nas jesienią zimowity. uprawia sie ją w krajach Morza Śródziemnego jako roślinę przyprawową. Przyprawa o specyficznym aromacie, delikatnie gorzkawym smaku i intensywnie żółtym kolorze. Szafran cieszy się wielkim powodzeniem w krajach śródziemnomorskich, we Włoszech, w Hiszpanii i na południu Francji. Można też go kupić w sklepach. Szafran jest niezbędnym dodatkiem do zupy rybnej z której słynie Marsylia.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Szafran - przyprawa włoska  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane