Strona główna Szafran - przyprawa włoska

Szafran - przyprawa włoska

jagienka - Porady kulinarne: Szafran - przyprawa włoska

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1
Szafran - przyprawa włoska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szafran - przyprawa włoska niedoceniona w kuchni polskiej


SZAFRAN - Jest wieloletnią rośliną, przypomina kwitnące u nas jesienią zimowity. uprawia sie ją w krajach Morza Śródziemnego jako roślinę przyprawową. Przyprawa o specyficznym aromacie, delikatnie gorzkawym smaku i intensywnie żółtym kolorze. Szafran cieszy się wielkim powodzeniem w krajach śródziemnomorskich, we Włoszech, w Hiszpanii i na południu Francji. Można też go kupić w sklepach. Szafran jest niezbędnym dodatkiem do zupy rybnej z której słynie Marsylia.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Szafran - przyprawa włoska  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane