Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Szampańska babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółtka utrzeć z cukrem , dodać pozostałe składniki . Na koniec ubitą pianę z białek . Upiec za żółty kolor w gorącym piekarniku

Szampańska babka

Składniki:

Szampańska babka

 

  • 2 ½ szkl. Mąki
  • ¾ szkl. Oliwy lub oleju
  • 1 ½ szkl. Cukru
  • Paczka cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • ¾ szkl. Szampana
  • 1 torebka proszku do pieczenia.

 

Sposób przygotowania:

Szampańska babka
Żółtka utrzeć z cukrem , dodać oliwę , 1 szklankę cukru , cukier waniliowy , szampan i proszek do pieczenia . Na koniec ubitą pianę z białek . Upiec za złoty kolor w gorącym piekarniku . Posypać cukrem pudrem. Doskonałe ciasto w zaledwie 20 minut! Coś dla tych żyjących w ciągłym biegu a chcących stworzyć coś własnego w krótkim czasie - polecam szczególnie ! :)

Tagi:

jajko jajka