lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szare kluchy w kuchni laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moja córka od rana mnie bałamuciła o te kluchy. Mamuś, mamuś tylko troszkę dla mnie, zjem przyrzekam wszystkie. Jak to matka zakochana w swoim dziecku robię to co pragnie.

Szare kluchy w kuchni laluni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szare kluchy w kuchni laluni

Szare kluchy składniki:

 

  • jajo

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szare kluchy w kuchni laluni

Wykonanie:

Ścieramy ziemniaki na tace i przeciskamy przez sito( wody się pozbędziemy). Dodajemy do odcedzonych ziemniaków rozmącone jajo.

Mieszamy łopatką, dodajemy sól i pieprz ziołowy i znowu mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną ( najlepiej przesianą ). Mieszamy, nakładamy masę kluch-ową na drewnianą deseczkę i łyżką wrzucamy na wrzątek ( tworząc małe kluseczki ). Mieszamy co jakiś czas kluchy. Kiedy wypłyną na powierzchnię, są już dobre. Przemywamy kluchy zimna wodą i podajemy. Ja podałam mojej pannie z sówką z białej kapusty.

Szare kluchy w Różowej Kuchni
Ścieramy ziemniaki na tace i przeciskamy przez sito( wody się pozbędziemy).
Szare kluchy w Różowej Kuchni
Mieszamy co jakiś czas kluchy . Kiedy wypłyną na powierzchnię , są już dobre. Przemywamy kluchy zimna wodą i podajemy.