lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak zapach cynamonu unoszący się podczas pieczenia i jedzenia .

Szarlotka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szarlotka

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka
1. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy rozpuszczoną margarynę. 2. Roztrzepane żółtko z cukrem i cukrem waniliowym wlewamy do misy , dodajemy śmietanę. 3. Na chwile włączamy mikser 2 minuty . 4. Wyjmujemy ciasto i wykładamy dno tortownicy. 5. Składniki na kruszonkę łączymy razem i zagniatamy wkładamy do zamrażalnika na 30 minut 6. Jabłuszka obieram wycinam gniazdka i ścieram na tarce na wiórka odciskam z soku i posypuje cukrem 3 łyżkami i kładę na ciasto kruche na to ścieram kruszonkę na tarce i posypuje , wkładam do pieca na 50 minut i piekę w 170 stopniach .
Szarlotka
Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy rozpuszczoną margarynę i reszte skladników i wyklądamy dno tortownicy
Szarlotka
Jabłuszka obieram wycinam gniazdka i ścieram na tarce na wiórka odciskam z soku i posypuje cukrem 3 łyżkami i kładę na ciasto kruche