wiesława

wiesława

Kucharz
[Przepisów: 7]

szarlotka domowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobre ciasto próbowałem tez polecam.

szarlotka domowa

Składniki:

szarlotka domowa

 

  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2szklanki mąki ziemniaczanej
  • 250g margaryny
  • 5 jajek
  • 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA JABŁKOWA
  • 1000g jabłek
  • 1 opakowanie kisielu brzoskwiniowego
  • 3łyżki cukru
  • ponadto
  • tłuszcz do wysmarowywania blaszki
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

szarlotka domowa
Sposób przyrządzania
CIASTO
1Białka ubić.Dodać cukier,a następnie żółtka i dalej ubijać.
2.Mąkę i proszek połączyć,dodać do jajek.
3 Dodać roztopioną,gorącą margarynę,delikatnie wymieszać.
Masa jabłkowa
1Jabłka obrać,pokroić
2Owoce smażyć z cukrem około 15 minut,ostudzić
3Wsypać kisiel,dokładnie wymieszać
Szarlotka domowa
1.Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25*40cm
2.piec około 10 minut w temperaturze 180stopni
3Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową.
4.Przykryć pozostałym ciastem
5.piec około 45minut w temperaturze 180 stopni
6 udekurować według uznania