Szarlotka japońska

Ciasta, Szarlotki « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Szarlotka japońska offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Szarlotka japońska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobre ciasto,warto zrobić!


trudność: łatwe
czas:

Szarlotka japońska - SKŁADNIKI:

  • 8jajek,
  • 25dag.margaryny,
  • 40dag.cukru pudru,
  • 30dag.maku,
  • 60dag.jabłek,
  • 10 łyżek kaszy manny,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • dowolne bakalie

Szarlotka japońska - PRZYGOTOWANIE:

Mak sparzyć,zemleć.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cały czas ucierając,dodawać po jednym żółtku i po łyżce zmielonego maku.Do utartej masy dodać starte jabłka i dokładnie wymieszać.Następnie dodać pianę ubitą z białek,kaszkę manną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie,wszystko delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do formy i piec ok.50min. w 180"C.Ostudzony placek polewamy polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szarlotka japońska (strona 1 z 1)  
siwa12345

siwa12345
offline

2009-04-27 10:02
Ciekawy przepis,muszę spróbować go zrobić
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik Symfonia Sernik bez sera Jabłkowo, śliwkowo i kokosowo
Pianka jogurtowa z malinami i nutą chałwy Pyszna figa z makiem Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką
Ziemniaczana szarlotka Ciasto słodki sen Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Biszkopt miodowy z masą grysikową Szybkie ciasto kakaowe Deserowy placek bez pieczenia

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane