Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szarlotka japońska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre ciasto,warto zrobić!

Szarlotka japońska

Składniki:

Szarlotka japońska

  • 8jajek,
  • 25dag.margaryny,
  • 40dag.cukru pudru,
  • 30dag.maku,
  • 60dag.jabłek,
  • 10 łyżek kaszy manny,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • dowolne bakalie

Sposób przygotowania:

Szarlotka japońska

Mak sparzyć,zemleć.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cały czas ucierając,dodawać po jednym żółtku i po łyżce zmielonego maku.Do utartej masy dodać starte jabłka i dokładnie wymieszać.Następnie dodać pianę ubitą z białek,kaszkę manną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie,wszystko delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do formy i piec ok.50min. w 180"C.Ostudzony placek polewamy polewą czekoladową.