Szarlotka japońska

Ciasta, Szarlotki « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Szarlotka japońska offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Szarlotka japońska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobre ciasto,warto zrobić!


trudność: łatwe
czas:

Szarlotka japońska - SKŁADNIKI:

  • 8jajek,
  • 25dag.margaryny,
  • 40dag.cukru pudru,
  • 30dag.maku,
  • 60dag.jabłek,
  • 10 łyżek kaszy manny,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • dowolne bakalie

Szarlotka japońska - PRZYGOTOWANIE:

Mak sparzyć,zemleć.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cały czas ucierając,dodawać po jednym żółtku i po łyżce zmielonego maku.Do utartej masy dodać starte jabłka i dokładnie wymieszać.Następnie dodać pianę ubitą z białek,kaszkę manną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie,wszystko delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do formy i piec ok.50min. w 180"C.Ostudzony placek polewamy polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szarlotka japońska (strona 1 z 1)  
siwa12345

siwa12345
offline

2009-04-27 10:02
Ciekawy przepis,muszę spróbować go zrobić
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane