Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Szarlotka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i cynamonem

Szarlotka na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka na ciepło
Szarlotke przygotowujemy zgodnie z przepisem dodanym przeze mnie wcześniej: https://gotujmy.pl/szarlotka,przepisy,93126.html Smietanę przelewamy do wysokiego pojemnika i miksujemy, gdy zaczyna sztywnieć dodajemy cukier i jeszcze chwile ubijamy. Upieczoną, zimną szarlotkę kroimy w zgrabne kawałki - układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 15 minut w temp 200*, następnie układamy na talerzyku, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cynamonem. Jemy odrazu, póki ciepłe:)
Szarlotka na ciepło
pachnąca i goraca szarlotka
Szarlotka na ciepło
podgrzewamy kawałki w piekarniku
Szarlotka na ciepło
dekorujemy kleksem ze smietany
Szarlotka na ciepło
szarlotka przed doprawieniem cynamonem

Tagi:

szarlotka