IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

szarlotka na kruchym spodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

u mnie co tydzień ostatnio to ciacho

szarlotka na kruchym spodzie

Składniki:

szarlotka na kruchym spodzie

 

Sposób przygotowania:

szarlotka na kruchym spodzie
Mąkę siekam z margaryną dodaję ½ szklanki cukru cukier waniliowy proszek do pieczenia żółtka i wyrabiam ciasto Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm smaruję margaryną i posypuję bułką tartą i wykładam w niej ¾ ciasta. Do reszty ciasta dodać kakao i wkładam do zamrażalnika na kruszonkę. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier i nadal ubijamgdy już pana ubita dodaję, budyń w proszku i delikatnie mieszam. Na cieście rozłożyć pokrojone w kostkę jabłka ubitą pianę a na wierzch kruszonkę. Piec około 45 min w temperaturze 160stopni . ostudzić i posypać cukrem pudrem ja wstawiam ciasto do nagrzanego piecyka włańczam go na 15 min wcześniej